Tuesday, 3 January 2012

SECRETUL ADICTIEI LA BRANZA
Traducator
Sandra Ladar
http://gomestic.com/consumer-information/cheese-has-a-little-known-secret-consumers-beware


Brânza are un secret putin cunoscut: consumatori, feriţi-vă!

Ce mai multi oameni nu stiu ca sunt dependenti; ei cred ca le place pur si simplu. Este foarte deranjant pentru un mare consumator de branza sa stie ca intr-unul din alimentele favorite ale Americii exista cantitati mici de opiacee care creaza dependenta.
Potrivit unui articol din 2003, Dr. Neal Barnard este autorul unei carti despre pofta de alimente cu care multi dintre noi ne confruntam. Numele cartii este: “Distrugerea seductiei alimentare versus pofta de alimente si cei sapte pasi pentru a inceta natural aceasta problema”.
El a concluzionat ca branza creaza dependenta in mos aparte, pentru ca contine cantitati mici de morfina produsa de ficatul de vaca. El a precizat ca exista si alte alimente care creaza dependenta, precum zaharul si ciocolata.

Aceste alimente sunt atât de abundente incat poftele sunt rezolvate cu uşurinţă. Cei mai mulţi nu ştiu că sunt dependenţi; oameni considera că le place pur şi simplu. Este foarte deranjant pentru un mare consumator de branza sa stie ca intr-unul din alimentele favorite ale Americii exista cantitati mici de opiacee care creaza dependenta.

La urma urmei, avem brânză în cele mai multe sandwich-uri, paste şi gustări – alimente care contribuie la obezitate. Cele mai multe locuri de fast-food oferă o varietate de brânză pe sandwich-uri şi oamenii tanjesc pentru mesele gustoase.

Este posibil ca morfina, care creaza dependenta, sa fie produsa de vaca in timpul digestiei, atunci cand exista probleme de crestere a greutatii. Ca societate, noi trebuie sa luam in considerare marile cantitati si gradul mare de disponibilitate care sunt acum mai mari decat oricand in istorie.
Prin urmare, este probabil ca acest aspect să aibă un impact asupra ratei obezităţii, la cei care devin dependenţi.
In trecut se stia ca branza este un substitut pentru carne. Acum, majoritatea oamenilor le mananca impreuna si considera ca au un gust minunat impreuna. Acest lucru ar putea fi prea mult pentru organismul nostru pe termen lung.

Sunt necesare cu adevarat mai multe studii asupra acestui subiect, pentru ca ceva atat de comun precum branzeturile, ar putea fi ceva daunator organismului. Sa speram ca mai multi producatori vor deveni constienti de potentialele pericole asunse in produse, de asemenea. Pana acum nu au existat complicatii grave in urma consumului de branza, dar pentru cat timp?

Distribuirea acestui gen de informatii est important in mod special pentru cei care se lupta cu surplusul de greutate. Exista posibilitatea ca obezitatea sa nu fie vina individului, atat timp cat majoritatea oamenilor sunt dependenti de branzeturi. Exercitiul fizic si o dieta echilibrata sanatoasa ar trebuie sa compenseze orice dependenta, in timp ce branza ar putea ramane in continuare componenta a alimentatiei noastre.
Este cancerul spectator in cutia de carton de iaurt?

http://www.vegparadise.com/news22.html

Mit: Philip Morris a decis sa doneze 10 centi pentru fiecare pachet de tigari Marlboro “Societatii americane de tratare a cancerului”. Doar taiati eticheta de pe orice pachet si trimiteti-o lui Philip Morris si el va dona banii pentru tratarea si studiul cancerului.

Realitate:
Pentru fiecare capac de carton roz de iaurt Yoplait pe care il expediezi prin posta companiei se va face o donatie pentru “Fundatia Susan G. Komen de tratare a cancerului de san”, pana la 750.000$. Impreuna cu donatia de 750.000$ garantata de Yoplait fundatia poate strange o suma care se ridica la 1.500.000$.

Pentru unii, mitul Philip Morris poate sa va aduca un zambet pe buze, dar gestul firmei Yoplait paote starni admiratie si fuga la magazin pentru a participa la acest nobil proiect. Pentru altii mitul si faptele sunt reciproce. Atât Philip Morris şi cat si Yoplait, o divizie a firmei General Mills, sunt în aceeaşi activitate, comercializand produse suspectate de a provoca cancer.

Dar iaurt este sănătos, spune Consiliul Naţional de lactate. Nu si conform spuselor profesorului T. Colin Campbell de la Universitatea Cornell care spune cazeină, o proteină din lapte, care cauzează cancer. Într-o serie de experimente de laborator el a constatat că "am putea porni sau stopa dezvoltarea cancerului prin creşterea sau reducerea cantităţii de cazeină".

E.J. Hawrylewicz, directorul cercetarilor la Spitalul Merry şi la Centrul medical din Chicago, a descoperit ca soarecii de laborator au fost predispusi la a dezvolta cancer de san atunci când au fost hrăniţi cu cazeină fata ce soarecii de laborator care au fost hraniti cu proteine de soia. El a descoperit că, pentru a produce o creştere semnificativă a tumorii, el a trebuit să hraneasca şobolanii cu o dieta constând din 20% cazeină.

Cu toate acestea, Hawrylewicz crede ca cazeină nu este dăunătoare dacă este consumata în cantităţi modeste. Ambii oamenii de ştiinţă sunt de acord că un înţelept plan anti-cancer este de a urma o dieta pe baza de proteine vegetale în loc de proteinele variate din consumul de carne.
Un studiu al femeilor din U.S.A. publicat în 9 mai 1998 prezinta problema Lancet a legaturii dintre factorul de creştere-1 (IGF-1) insulina si cancer de sân.

Studiul a arătat un risc de 7 ori mai mare de cancer la san in randul femeilor pre-menopauză cu cele mai ridicate niveluri ale IGF-1 în sânge.
IGF-1 este un hormon natural de creştere care se găseşte în sângele uman. O practică comună a fermelor producătoare de lactate este aceea de a creşte producţia de lapte prin injectarea vacilor cu Posilac, un hormon genetic de creştere bovin (rBGH) comercializat de Monsanto.

Nu numai vacile produc cu 15% mai mult lapte, dar laptele lor conţine concentraţii crescute de IGF-1. Acest IGF-1 poate trece în sângele oricarui om care bea acest lapte. IGF-1 ar fi in mod normal digerat de stomac, dar cazeina din laptele previne defalcarea.

Începând cu din anul 2002, Fundatia Komen a strans 450 milioane de dolari, deoarece aceasta a început in urma cu 20 de ani. Din acesti bani 90 milioane dolari au fost atribuitu în granturi de cercetare. Una din aceste subvenţii a condus la descoperirea unui cercetător a mutatiei genei BRCA1 de cancer la sân în 1994.

O alta subventie a consud la descoperirea tamoxifen-ului, un medicament folosit pentru a păstra sub control estrogenii din tumorile de cancer de san.
VIP-ar dori să sugereze că Fundaţia Komen a finantat studii pentru a investiga dacă hormonii din lapte şi cazeina sunt factori in cancerul de san.

Inurajand aceste investigaţii, Fundaţia Komen ar răspunde la întrebarea, " Oare laptele şi produsele lactate precum iaurtul joaca un rol in cancerul de san?" Din păcate, pentru a încuraja această cercetare, fundaţia ar trebui sa muşte una din mâinile care o hraneste.

VIP se intreaba daca studiile, precum cele realizate de Campbell şi Hawrylewicz ,sau cel raportat în Lancet, ar fi vreodată finanţat de Fundaţia Komen. În cazul în care cercetătorul sugereaza că proteina din lapte si iaurt sau cazeina ar putea fi o cauza a cancerului, ar putea avea unda verde cercetătorul pentru proiect?

Nu, dacă a însemnat cuie in capacul roz de carton al iaurtului !
Poate că “Mitul” si “Realitatea” sunt mai mult decât ne dăm seama deopotrivă.
LAPTELE DE VACA este pentru VITEI, nu pentru OAMENI.
CASEINA din laptele de vaca este produsa biologic pentru ca VITELUL sa continue sa se ALAPTEZE de la mama lui pana creste. ADICTIA la lactate a omului prin OPIATUL din CASEINA este datorita acestui fapt. Suntem SINGURA specie care FURA LAPTELE ALTEI MAMIFERE sip e care il CONSUMAM pana la adanci si NEsanatoase batraneti. OIERII care consuma lapte de oaie traiesc relative sanatos datorita STILULUI DE VIATA ACTIV, in stransa legatura cu NATURA, nu cu LAPTELE de oaie.


http://vimeo.com/23920268 
Calciul şi produsele lactate - Dr. Călin Mărginean

DAIRY CALCIUM MYTH DEBUNKEDPlanetary healing from the ground up