Tuesday, 3 January 2012

Dieta Pacii PREFATA

Traducere:
Aureliana Corcodel

Dieta pentru pace in lume
http://www.worldpeacediet.com/


Mancand pentru sanatate spirituala si armonie sociala

Continut

Prefata:

-mancarea noastra : cheia ascunsa necesara intelegerii
-practica conectarii
-chemarea spre evolutie

Mancarea noastra :cheia ascunsa necesara intelegerii

Aceasta carte este o încercare de a ilumina povestea culturii noastre şi deasemenea să prezinte principiile unei înţelegeri mai abilitare a lumii noastre . Cheia la această înţelegere se află în priceperea implicaţiilor profunde ale alegerilor noastre alimentare şi viziunea globala pe care o reflecta .

La prima vedere, poate părea puţin probabil că o astfel de cheie ar putea fi găsita în banalul loc pe care mancarea o ocupă în cultura noastră, dar dacă ne uităm îndeaproape, vom începe să ne dăm seama că realitatea culturala comuna este profund afectata de atitudinile , credinţele şi practicile din jurul mancarii .

Exista consecinte sociale , psihologice si spirituale uimitoare , nerecunoscute ale meselor noastre care ating toate aspectele vietii noastre .
Consumul de alimente este de fapt conexiunea noastra cea mai intima atat cu
ordinea naturală cat şi cu patrimoniul nostru cultural viu.


Prin alimentatie incorporam practic
plantele şi animalele de pe acest pământ şi de asemenea, prin acest act de a manca noi împărtăşim valorile si paradigmele culturii noastre la nivelurile cele mai primare şi inconştiente.
Ca si copii, prin expunerea constanta la modelele complexe de credinţă din jur,
ingeram valorile culturale şi presupunerile invizibile, prin ritualul nostru de grup cel mai elaborat – a mânca.

Acum, ca adulţi, bombardaţi fiind de stres şi o multime de probleme descurajatoare , tânjim pe bună dreptate, pentru a înţelege sursa frustranta a incapacitatii noastre de a trăi în armonie pe acest pământ .
Acum cand privim profund, descoperim o forta perturbatoare care ne genereaya dilemele si crizele, o forta care nu este ascunsa, dar care este vizibila in fiecare zi din farfuriile noastre!


A stat nedescoperita tot acest timp in cele mai obisnuite locuri: Este mancarea noastra.
Intre timp dezbaterile asupra dietei sunt bune in termeni de sanatate si longevitate, aceasta carte nu este despre dieta un modul obisnuit, dar este o explorare culturala profunda si ramificata sprititual asupra alegerile facute in ceea ce priveste mancarea si mentalitatea care se afla in spate.

Plasand omul in varful piramidei, cultura noastra are o istorie perpetua si o particularitatea care se reducte la simturile esentiale si la modul de a acorda atentie - si este acest proces de desintetizare ce trebuie sa il intelegem daca vrem sa pricem aceste cauza de opresiune, exploatare si deconectare spirituala.

Cand practicam mancatul ca hrana spirituala and armonie sociala, noi practicam anumite conexiuni esentiale pe care cultura noastra le induce ritualului mancarii, normal trebuie blocate. Sunt intr-o plina si profunda transformare culturala. Devine din ce in ce mai clar ca vechile mituri ale culturii noastra sunt distruse.

Realizam ca principiile pe care le asumam sunt nule si daca sunt urmate mai departe, vor rezulta nu numai devastari ecologice ale planetei dar si auto-distrugere noastra.
Un nou mit, afirmarea cooperari, pacii, libertatii, vietii si unitatii este o zbatere sa te nasti si sa inlocuiesti vechile mituri bazate pe competitie, separare, razboi, excludere si ideea ca este in regula.

Mancarea este cheia aceste nasterii, deoarece aceste ritualuluri conditioneaza profund mentalitatea noastra – si deoarece mesele sunt principalul mod in care cultura noastra se reproduce si promulga sistemul de valori prin noi. Daca nasterea acestor noi mituri si o mai mare evolutie spirituala si constiinta este incununata de succes va depinde daca putem sa transformam intelegerea noastra si modul in care mancam.

Practica conectarii

Cultura noastra dificila – gama de probleme aparent greu de rezolvat, care ne asalteaza, cum ar fi razboaiele cronice, terorismul, genocidul, foametea, proliferarea bolilor, degradarea mediului inconjurator, extinctia speciilor, abuzul animalelor, consumul, dependenta de drogurim, alienarea, stresul, rasismul, opresiunea femeilor, abuzul copiilor, exploatarea corporatista, materialismul, saracia, injustitia si bolile sociale – sunt inradacinate in esenta care este asa de clara incat a reusit sa ramana total neobervata.

Incercand sa se rezolve partea sociala, a mediului, si problemele individuale, suntem pusi in fata ignorari cauzelor care le genereaza, tratam simpotomele fara sa ne adresam radacinilor problemei. Aceste eforturi sunt sortite esecului. In schimb, noi trebuie sa construim o retea de intelegere si atentie care sa ne ajute sa vedem conexiunile dintre alegerile legate de mancare, de individualitate, si de cultura noastra sanatoasa, ecologia planetara, spiritualitatea noastra, atitudinea si crezurile noastre, si calitatea relatiilor interumane.


Cum facem asta si actionam pe aceasta cale, contribuim la o evolutie mult mai armonioasa si la o serie de experiente liberale ale vietii pe aceasta planeta superba dar neinteleasa.
Cred ca pana cand acceptam si suntem pregatiti sa facem conexiunile dintre ceea ce mancam si ceea ce trebuie sa avem in farfurie, si cum ne afecteaza pe noi, sa cumparam, sa servim, si sa mancam, nu vom puteasa facem aceste legaturi care ne vor facilita modul de viata: mai intelept, mai armonios pe acest pamant.


Cand nu putem sa facem aceste legaturi, nu putem intelege, si suntem mai putin liberi, mai putin inteligenti, mai putin fericiti. Ceea mai importanta problema a generatiei noastre, misiunea noastra de grup pe acest pamana, poate, este sa facem anumite legaturi pe care parintii si stramosii nostri nu le-au putut face, si astfel sa evoluam intr-o societate mult mai sanatoasa.


Daca dam gresi in a face aceste legaturi intre mesele noastre zilnice si cultura noastra, noi vom da gresi ca specie in a supravietui pe acest Pamant. Refuzand sa facem aceste conexiuni esentiale, ii condamnam pe alti si pe noi la suferinte groaznice, fara nici macar sa intelegem de ce.
Chemarea spre evolutie

Desi mi-am petrecut primi 22 de ani ai vietii mele mancand cantitati inseminate de carne, tipic culturii noastre, mi-am petrecut ultimii 30 de ani, aproximativ, explorarii conexiunilor fascinante si relatiile cauza-efect intre noi ca indivizi si practica culturii de a folosi animale pe post de mancare, si stress si dificultati pe care le creem pentru noi insine si pentru alti.


Am descoperit ca violent pe care o instigam in farfuriile noastre se intoarce ca un boomerang in moduri neasteptate. Devine clar ca lumina zilei, desi, simtul colectiv de vina asupra modului in care tratam animalele pe post de mancare ne fac sa realizam aceste legaturi de baza sunt totusi foarte dificile. Mancand carne este o cauza elementara a dilemelor noastre, dar vom incerca sa gasim orice modalitate sa evitam sa ne confruntam cu acestea.


Este punctual nostru intunecat si este bucata care lipseste din puzzle-ul uman de pace si libertate. Din cauza modului in care ne purtam, mostenit cultural, abuzului animalelor pe care le folosim ca mancare si ignorand acest abuz, ezitam sa privim in spatele cortinei negatiei noastre, sa vorbim cu alti despre aceste consecinte ale meselor, si sa schimbam comportamentul care sa reflecte ce vedem si stim.

Chemarea pe care o auzim astazi esti chemarea persistent sa evoluam. Face parte dintr-o melodie mult mai mare la care cu toti contribuim si care traieste in celulele noastre si in natura universului. Este un cantec, in final, de vindecare, bucurie, si celebrare deoarece cu noi, toti, oameni si non-oameni, suntem expresii a binevointei si frumusetii universului.

Este deasemenea un canted de durere intunecata si violare, din cauza practicilor noastre de dominare, si ucidere a animalelor si oamenilor. Pentru a tine prizonier si a omora un animal pentru mancare, noi trebuie sa ne alungam compasiunea natural, departandu-ne de intuitive si apropiindu-ne de materialism, violent.


Pantecul noilor mituri care se nasc prin noi au nevoie de spiritele noastre sa fie iubitoare si pline de viata destul cat sa auzim si sa recunoastem durerea pe care o cauzam prin orientarea noastra spre astfel de mancare. Suntem chemati sa permitem bunevointei sa straluceasca si sa tinem piept indoctrinarilor care promoveaza cruzimea.


In timp ce ne sunt permise anumite grade de privilegii speciiei, rasei, clasei, si sexului, noi cu toti suntem raniti cand cineva este ranit, suferinta este in ultimul rand interconectata deoarece suntem cu toti interconectati, si constructiile sociale servers doar sa ne deconecteze de acest adevar al independentei.

Aceasta carte este pentru toate tipurile de cititori indiferent de traditiile religioase cat si pentru cei care nu se identifica in vreao traditiei particulara. Ca regula de aur, care articuleaza un principiu pronuntat in toate traditiile religioase mondiale si este intuitive aceptata de toti oameni indiferent de cultura sau persuasiune, principiile discutate in aceasta carte sunt universale si pot fi intelese si practicate de noi toti, indiferent de afilierea religioasa sau ne-afiliere.


O minte semi-deschisa si doritoare de a face legaturi este in deajuns pentru a intelege aceste principia, si sa se vada ca nu contrazic cele mai profunde invataturi religioase si spiritual, dar intotdeauna la lumineaza si le completeaza.
Cantecul evolutiei noastre si trezirii este chemarea.

Pentru a intelege pe deplind acest cantec este nevoie de descoperirea legaturile si relatiilor care au fost ascunse sau ignorate. O calatorie este necesara, si aceasta este aventura descoperirii care te cheama.