Saturday 7 October 2023

pseudo nutritionisti

 


Mihaela Bilic EXPUSA de proprii colegi nutritionisti (reali)

Recomanda NITRITI, ASPARTAME, BAUTURI CARBOGAZOASE, MANCARE PRAJITA, PAINE ALBA SI INGHETATA

Inclusiv pentru COPII

In timp ce compara FRUCTELE PROASPETE cu BEREA  

https://ziare.com/mihaela-bilic/mihaela-bilic-andrei-rosu-1765120

MOTIVUL REAL PENTRU CARE MIHAELA BILIC NU MAI OFERĂ CONSULTAȚII. A RENUNȚAT LA TOȚI PACIENȚII. „ÎMI PLACE SĂ PROFIT”

“Lucrurile trebuie să fie cât mai simple, cât mai aproape de forma lor din natură. Sănătatea vine din aceste lucruri simple.”

“Mezelurile trebuie să fie prezente în familie.”

“Ne plac cartofii prăjiţi cu şniţel. Un cartof întreg absoarbe uleiurile vegetale şi va avea de 4-5 ori mai multe calorii atunci când devine prăjit. Uleiul e cea mai concentrată substanţă nutritivă.”

“Pastramă, șuncă, salam… sunt produse pe care le consumăm la micul dejun. Gustoase, concentrate în nutrienti și în calorii, mezelurile sunt de fapt o supercarne. În loc să le apreciem, am ajuns să ne temem de ele. Cine a stricat reputația mezelurilor? Nitriții!”

“Cât de des se pot oferi dulciuri?

 

Sucul de fructe nu satisface cum o face un desert. Dacă copilul vrea ceva dulce e mai bine să îi dăm ceva concret, decât un suc, adică deserturi pe bază de lapte, făinoase cu lapte, de exemplu.”

Un alt tip de desert poate să fie o clătită, o felie cu unt şi cu gem.

Laptele e un aliment de bază pentru un copil. Dacă un copil consumă două-trei porţii de lapte pe zi, zic eu, are şansa să crească cu unu-doi centimetri mai mult, dincolo de moştenirea genetică. Laptele ne creşte la propriu.

Fibrele nu sunt digerate de oameni, iar pentru intestinele copiiilor pot duce la intoleranţe digestive. Cerealele au apărut târziu în alimentaţia oamenilor, sunt parţial digerabile, nu trebuie să facem din ele un must la copii. Prea multe fibre strică. Riscăm să facem mai mult rău decât bine. Copiii pot mânca paste albe, orez, pâine.

Laptele, carnea, brânza sunt alimente de bază care nu trebuie privite cu suspiciune. De ele depinde sănătatea noastră.

Nitriții joacă un rol esențial în prepararea mezelurilor, împiedică dezvoltarea unor bacterii periculoase pentru sănătate cum ar fi botulismul, salmonela și listeria. Pe lângă siguranța alimentară, nitriții blochează oxidarea cărnii și dau o culoare roz produselor fierte tip șuncă sau parizer. Tot nitriții sunt responsabili de aroma plăcută a mezelurilor și le protejează de râncezire", a scris Mihaela Bilic pe facebook.

 


Andrei Roșu, care este și component al trupei Gaz pe foc, s-a inflamat imediat:

 

"Eu v-am zis că această doamnă ar trebui internată. Sau, cel puțin, reclamată la colegiul medicilor și oprită din a da sfaturi la tv, radio etc. Degeaba încadreaza OMS mezelurile in grupa 1 de carcinogeni, că vine dna b și ne atrage atenția că nu le apreciem suficient. Apoi vin aici fanii dnei b, care îmi spun că nu am voie să zic nimic pe tema asta, pentru că nu sunt doctor. Și ca, probabil, ăia de la OMS sunt proști..."

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com "Mihaela Bilic ar trebui internată!" Sfaturile doctorului, contestate de Andrei Roșu, maratonistul vegan

 

https://www.doctorulzilei.ro/mihaela-bilic-10-ani-auzim-povestea-ca-aspartamul-face-cancer-grasimea-imbolnaveste-nu-aspartamul/

 

https://m.facebook.com/mihaela.bilic/posts/2987626677959616/?locale=es_LA

 

 

https://adevarul.ro/stil-de-viata/viata-de-cuplu/mihaela-bilic-la-adevarul-live-cartofii-prajiti-1743550.html

 

https://www.unica.ro/sanatate/mihaela-bilic-inghetata-este-desertul-cel-mai-sigur-pentru-silueta-ce-sortiment-nu-ingrasa-547245

 

 


Corupta si expusa

Mihaela Bilic este în centrul unui scandal de zile mari, după ce a făcut reclamă la pâine, deși acum ceva vreme nu-i îndemna pe oameni să consume acest aliment, pentru avea o dietă sănătoasă. Fosta soție a doctorului estetician Constantin Stan a fost criticată aspru de internauți, dar și de mai multe persoane publice, printre care și alți nutriționiști. Postarea făcută de ea pe rețelele de socializare a stârnit o mulțime de reacții controversate din partea oamenilor care o urmăresc. Nu ar fi la prima abatere. În trecut, Mihaela Bilic făcea reclamă la Fanta, deși recomanda apa cu lămâie.

„De ce face asta? Franzela aia la 2 lei e fix ceea ce incriminează orice medic cu conștiință, inclusiv ea când nu face reclama. Așa nu înseamnă că franzela asta va fi interzisă, dar știm măcar cum să alegem în cunoștință de cauză. Acum femeia asta tocmai ce o promovează: albă, pufoasă, bună, ieftină. Alegeți-vă cu atenție profeții că mulți au profeții false. Altfel, cum poți crede în cineva care îți spune că Fanta e sănătoasă la fel ca franzela asta?”, a fost postarea făcută de jurnalistă.

 

„Jesus! Și după franzelă, bem o Fanta și ne facem gazele, nu?”, a scris cineva. „Pentru că ea e marioneta celor care vând fie lapte, fie iaurt, fie pâine… E mereu disponibilă să se fotografieze cu produsul și să apară în supermarketuri sau pe pereții clădirilor”, a fost alt mesaj. „Să-ți fie rușine! Faci asta doar pentru bani”, a scris altă persoană.

https://www.cancan.ro/nutritionista-mihaela-bilic-desfiintata-si-jignita-grosolan-sa-ti-fie-rusine-faci-asta-doar-pentru-bani-20891132 

 

Mai mult, unii consideră că nutriționista primește bani pentru a face reclamă la „otravă'.

https://www.viva.ro/vedete-si-evenimente/mihaela-bilic-a-fost-criticata-in-mediul-online-dupa-ce-a-facut-reclama-la-paine-alba-dieta-sanatoasa-3226246 

 

Sursa dihoniei, mezelurile!

 

„Dr. Mihaela Bilic: Gustoase, concentrate în nutrienți şi în calorii, mezelurile sunt de fapt o supercarne. Stimată doamnă, dacă ne mai spuneți şi că sedentarismul prelungeşte viața, fumatul întăreşte plămânii şi alcoolul protejează ficatul, veți deveni medicul favorit al românilor”, a scris cântărețul Dan Teodorescu pe pagina sa de Facebook.

https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/dan-teodorescu-atac-la-nutritionista-mihaela-2211343.html

 

Concluzia:

Inapoi la adevarata scoala de nutritie si istorie pt. Mihaela Bilic

https://trezireasivindecareaplanetara.blogspot.com/2012/01/oamenii-sunt-prin-natura-lor.html

 

https://trezireasivindecareaplanetara.blogspot.com/2012/01/de-ce-oamenii-nu-sunt-facuti-sa-manance.html

 

https://agnvegglobal.blogspot.com/2023/02/human-carnism-debunked.html

 

https://agnvegglobal.blogspot.com/2011/12/scientific-proof-that-humans-are.html

 

https://agnvegglobal.blogspot.com/2012/07/dairy-calcium-health-myth-debunked.html

 

https://agnvegglobal.blogspot.com/2022/11/difference-between-plant-based-and.html

 

https://agnvegglobal.blogspot.com/2021/04/ancient-veganism.html 

 

https://agnvegglobal.blogspot.com/2013/03/the-truth-about-soy.html

 

https://agnvegglobal.blogspot.com/2013/03/omega-3-6-and-9-fatty-acids-in-vegan.html

 

https://agnvegglobal.blogspot.com/2012/12/debunking-our-food-myths.html

 

https://agnvegglobal.blogspot.com/2023/09/keto-diet-exposed-and-debunked.html

 

https://agnvegglobal.blogspot.com/2023/08/whole-foods-plant-based-vs-vegan-diet.html